Bokkatalogen i korthet

Den finlandssvenska bokkatalogen ger en årlig, unik överblick över den finlandssvenska litteraturen. Alla som ger ut böcker och tidskrifter på svenska i Finland kan medverka.

Avsikten med Bokkatalogen är att synliggöra en mångsidig utgivning och inspirera till läsning. Den finlandssvenska bokkatalogen initierades 1985 i syfte att skapa en finlandssvensk motsvarighet till Årets böcker, som presenterade svensk utgivning i Sverige, men också Finlands förlagsförenings katalog Vuoden kirjat.

Den finlandssvenska bokkatalogen utges av Stil&form på uppdrag av Svenska kulturfonden och Föreningen Konstsamfundet

Katalogens tidskriftsavdelning sammanställs årligen i samarbete med Tidskriftsprojektet som initierades 1995 i syfte att stärka och stödja de finlandssvenska tidskrifterna. Avdelningen ersätter den separata katalog över finlandssvenska tidskrifter som tidigare utgavs av Föreningen Konstsamfundet i samarbete med Svenska kulturfonden.

På Bokkatalogen.fi presenteras Bokkatalogens utdelningsställen och en lista över intressanta litteraturevenemang på olika håll i Svenskfinland. Om du vill beställa kataloger till något utdelningsställe eller litterärt evenemang, ta kontakt

För aktuell info om evenemang med mera, följ Bokkatalogen på Facebook.

 

© Bokkatalogen, c/o Stil&form, Storkärrsvägen 30, FI-04130 Sibbo, FINLAND