Bokkatalogen i korthet

Den finlandssvenska bokkatalogen ger en årlig, unik överblick över den finlandssvenska litteraturen. Alla som ger ut böcker och tidskrifter på svenska i Finland kan medverka.

Avsikten med Bokkatalogen är att synliggöra en mångsidig utgivning och inspirera till läsning. Den finlandssvenska bokkatalogen initierades 1985 i syfte att skapa en finlandssvensk motsvarighet till Årets böcker, som presenterade svensk utgivning i Sverige, men också Finlands förlagsförenings katalog Vuoden kirjat.

Den finlandssvenska bokkatalogen finansieras av Svenska kulturfonden och Föreningen Konstsamfundet.

Katalogens tidskriftsavdelning sammanställs årligen i samarbete med Tidskriftsprojektet som initierades 1995 i syfte att stärka och stödja de finlandssvenska tidskrifterna. Avdelningen ersätter den separata katalog över finlandssvenska tidskrifter som tidigare utgavs av Föreningen Konstsamfundet i samarbete med Svenska kulturfonden.

På Bokkatalogen.fi presenteras Bokkatalogens utdelningsställen och en lista över intressanta litteraturevenemang på olika håll i Svenskfinland. Om du vill beställa kataloger till något utdelningsställe eller litterärt evenemang, ta kontakt. Också enstaka exemplar av 2016 och 2017 års kataloger kan beställas så långt lagret räcker.

För aktuell info om evenemang med mera, följ Bokkatalogen på Facebook.

 

© Bokkatalogen, c/o Stil&form, Storkärrsvägen 30, FI-04130 Sibbo, FINLAND